lördag, maj 20, 2006

Nu har vi alltså träffats...

...en allra första gång. Och det var precis så inspirerande och "bubbligt" och "sprudligt" med positiv energi som jag hade drömt om. En kanonkväll tycker jag! Alla verkade trivas. Det visade sig - något som jag inte hade tänkt på - att många hade på ett eller annat sätt anknytning till Uppsala. Till er som inte hade möjlighet att vara med kan jag berätta om att vi presenterade oss om vilka vi var (stjärntecken var viktigt) var vi kom ifrån och vad vi jobbade med och vilka intressen och hobbiesar vi hade samt vad vi skulle vilja med ett sånt här nätverk. Ungefär såhär i korthet (enligt rundan efter våra placeringar vid bordet): med reseravtion för något sakfel, att minnet sviktar när det gäller avkommors namn samt stjärntecken. Men ungefär såhär:

Ylva: Från Österbybruk i Uppland. Tvilling. Modelinjen på Beckmans. Tidigare klädkollektioner i eget namn. Har dottern Elsa 2 år. Nu väskor och en liten kollektion i eget namn. Ylvas alster finns till försäljning på bla Svensk Slöjd, Nybrogatan i Stockholm och Trolltyg i Uppsala.

Åsa M: Bor i Uppsala sedan 16 år, men växte upp i Falun och Afrika. Flyttade till Skottland som tonåring och bodde där i 8 år. Två "vuxna barn" Malin och Anna. Vädur. Estetik, religionshistoria, media mm. Brinner för samtidskonst. Har jobbat som lärare på Bolandsskolan i många år. Sedan 2 år museipedagog på Gävle konstcentrum.

Anna I: Från Ljusdal. Bor nu på Söder i Stokholm. Jurist. Universitetsåren i Uppsala och studier utomlands (Belgien och Polen?) Skorpion? Är "byråkrat" (Annas egna ord) som sakkunnig inom sociala frågor åt Sveriges Kommuner och Landsting. Har skrivit böcker inom sitt område. Spelar dragspel!

Katarina A: Från Helsingborg. Bor numera på Söder i Stockholm. 2 barn. Matilda och Nisse. Inredare. Driver eget företag: KA Interiör med uppdrag inom butiksplanering och inredning. Konstskola i Paris och inredningsskola i Norge. Stenbock.

Maria H: Från Uppsala. Numera Stockholm. Kungsholmen. Kräfta. 2 barn. Mammaledig med Moa 7 månader. Har också tvååringen Adam. Teknisk linje på gymnasiet, konstskola i Paris samt inredningsutbildning i Norge. Maria har i många år jobbat inom Lindex som dekoratör och butikskommunikatör, med uppdrag i bl a Tyskland. Nu vill hon starta eget efter mammaledigheten.

Gudrun : Född i Näsberg och bott i Kårböle och Ljusdal i Hälsingland. Vädur. Uppsala mellan 88-98. Bor nu i Gröndal, Stockholm. Jobbar inom Viasat på ett TV-sändningsbolag. Dokumentärfilmare med 1 färdig film och 4 pågående projekt. Minst. Ritar tygmönster och logotyper.

Åsa H: Uppsala. Har bott och jobbat i Stockholm många år, men återvänt till Uppsala. Grafisk formgivare, AD. Driver företag tillsammans med sin man inom reklamsfären. Har en tidigare karriär som sångerska. Sonen Morris 2 år.

Anna-Sofia : Från Umeå. Mediautbildning. Har jobbat många år inom media, t ex Kamera, Viasat och nu på postproduktionsbolaget Mekaniken som produktionskoordinator. Många intressen. Rider på fritiden. Lejon. Bor på Söder.

Eva : Stockholm. Silversmed. Ateljé på Kungsholmen som hon delar med en musiker. Brödjobbar i restaurangbranschen. Mångårig erfarenhet inom turism,- och restaurang. Stjärntecken?

Anna : Från Härnösand. Bor i Årstabrg, Stockholm. Arkeolog och Konstvetare. Studier i Umeå och Stockholm. Intresserad av textil konst (skrev sin C-uppsats i konstvetenskap om Sten Kauppi). Väver. Våg. Dottern Beata 3 år. Jobbar inom Viasat på ett TV-bolag.

Anja: Från Luleå. Stockholm sedan många år. Jungfru. Fotograf. Media, film, engelska, etnologi. Fotoutbildning. Egenföretagare. Driver barnfotostudio TEMA tillsammans kompanjon. Säljer sitt och brorsans tröjmärke Rudie (tröjor, väskor mm) på Tjallamalla bland annat. Syr och stickar och serietillverkar inom många områden.

Maria: Ursprungligen från Fagersta, via folkhögskola i Skinnskatteberg till Uppsala. Diverse kurser inom humaniora. Jobbat på museum många år. Numera biblotekarie på Stockholms universitetsbibliotek. Många strängar på sin lyra. Maria är bla nätverkets blogg-master.

Lotta: Stockholm. Vasastan. Vattuman. Utbildad fotograf - bland annat. Studerar samsika på Uppsala universitet (C-uppsats om nåt med verbrektion...?) Jobbar med lite allt möjligt vid sidan av studierna.
Dokumenterar allt (foto).

Johanna : Uppsala via restaurangskolan i Sandviken. Ursprungligen från Ljusdal. Lejon. Studerar till lärare (1 år kvar på lärarprogrammet). Har jobbat i många år i restaurangbranschen. Två döttrar, Alicia och Elsa, 2 och 4 år.

Anna W: Från Uppsala. Numera Södra Ängby i Bromma (ni vet de där fina funkishusen). Stenbock. Friluftsliv och resor. Radioutbildning. Statsvetare och journalist. Jobbar på Expressen sedan många år tillbaka. Skriver på en barnbok. 2 söner, Milo och Jack, 4 och 2 år.


Kort presentation av de som inte kunde komma:

Miriam: Stenkyrka, Gotland. Historiker. 20 års erfarenhet inom turism. Har jobbat på Fornsalen och varit verksamhetsledare på Vikingabyn i Tofta. Guide. Rider. Två döttrar Adelina och Hannah 12 och 14 år.

Anna: Från Eskilstuna. Stockholm sedan många år. Har pluggat i Uppsala och Stockholm, bla konst, estetik och filmvetenskap. VD på HL interiör. Grafisk formgiare och illustratör.

Kajsa: Stockholm. Förlagsredaktör på Fischer & Co.

Anna: Från Uppsala, numera Sigtuna. Gastronomiutbildad Umeå universitet. Specialitet: vilt. Jagar själv. Driver Kreativa Gastronombyrån (KGB) med catering och utbildning mm. Seglar, jagar, älskar whisky.

Jenny: Stockholm. Från Ljusdal och Linköping. Civilingenjör och sångfågel. Sånglinjen på MI (Musicians Institute) i Hollywood, KTH, Stockholm. Har en ettårig son, Vilhelm.

Ingmarie: Nacka. Producent och projektledare Viasat Sport. Fd sminka, stylist och mångsysslare. Har jobbat inom musik, film och TV i många, många år.

Gina: Från Härnösand, bodde i Stockholm flera år och jobbade som bla redigerare i TV-branschen. Flyttade till Umeå och började läsa medicin. Sonen Sixten 4 år. Börjar tjänst som AT-läkare i Västerås i höst. Barnvagnsförsäljare, uppfinnare mm mm.

Påpeka gärna för mig om jag gjort några missar i denna lilla presentation. Jag ville såhär bara komma igång med att beskriva vilka vi är.

1 kommentar:

Anonym sa...

mycket intiresno, tack